De op 18 en 19 april geplande editie valt officieel net na de nu door de Nederlandse overheid opgelegde maatregelen zoals de sluiting van horeca, beurzen, evenementen, scholen en clubs. Het is echter zo dat Art Eindhoven in grote mate een internationale beurs is en wij dus niet alleen rekening dienen te houden met kunstenaars en bezoekers uit Nederland, maar ook voorbij onze grenzen moeten kijken. In andere landen, zoals bijvoorbeeld Italië en Polen, zijn de maatregelen nog veel strenger. Sommige kunstenaars kunnen hun huis, dus ook niet hun land verlaten. Bovendien lijkt een aanzienlijke verbetering van de situatie, ondanks de positieve signalen, nog niet direct in zicht.

Daarom zijn wij de afgelopen weken druk bezig geweest om met alle betrokken partijen te bekijken of het in deze fase niet beter is om deze kunstbeurs te annuleren en op een nieuwe datum in het najaar door te laten gaan.

En met gepaste trots kunnen we melden dat het samen met de cateraar, standbouwer én de locatie is gelukt om een nieuwe datum voor Art Eindhoven 2020 vast te leggen: 12 en 13 september.