Uit alle aanmeldingen wordt door de ballotage commissie de selectie samengesteld voor Art Eindhoven 2024. Olga Coolen, Peter Buisman, Paulo Martina en Raoul Locht maken deel uit van deze commissie.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Olga Coolen

Olga Coolen (Eindhoven) is sinds de opening in 2013 directeur van het Philips Museum. Ze heeft een achtergrond in de letteren en in de cultuur. Ze loopt er altijd warm voor om mooie verhalen en de talenten die daar achter zitten met een zo groot mogelijk publiek te delen, of dit nu via boekpublicaties is of via museale exposities of evenementen. Ze werkte voor het Spoorwegmuseum, Muzieum, uitgeverij Meulenhoff Boekerij en uitgever De Geus. En op de vraag wat voor haar onmisbaar is voor een gelukkig leven, is het antwoord vol overtuiging: ‘schoonheid!’

Paulo Martina

Drs. Paulo Martina is directeur van Museum van Bommel van Dam in Venlo. Paulo Martina werd in 1964 geboren op Curaçao. Op zijn twaalfde kwam hij naar Nederland. In 1994 behaalde hij zijn master Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, met de specialisatie Nieuwste Tijd. Acht jaar lang was hij directeur-bestuurder van Museum Dr8888. Onder zijn leiding is het Museum in Drachten uitgegroeid van een Fries streekmuseum naar een nationaal museum voor moderne kunst, met een internationaal bereik. Als directeur van Museum Dr8888 was hij onder meer lid van de stuurgroep ‘100 Jaar De Stijl – From Mondriaan to Dutch Design’, participeerde hij in de viering van ‘DADA 100’ en was hij producent van Museum Dr8888, als onderdeel van het hoofdprogramma van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

Raoul Locht

Raoul Locht (Sorengo (Zwitserland), 1976) studeerde kunst- en cultuurfilosofie en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Amsterdam. Van 2003 tot en met 2014 was hij uitgever en hoofdredacteur van zowel de magazines Atelier en kM (kunstenaarsmateriaal) als verschillende kunstboeken. Van 2015 tot 2017 werkt hij als project manager bij het Nationaal Kunstplatform voor onder andere de Annual Dutch Art Fair (ADAF), de verkiezingen Schilderij van het jaar, Tekening van het jaar en de Van Gogh Schilderwedstrijd 2015. Sinds begin 2017 is hij directeur van de Kunst Collega’s BV en voorzitter van Stichting Kunstweek. Foto: Almicheal Fraay

Peter Buisman

Peter zet zich al jaren in voor beeldend kunstenaars in Nederland. Onder meer als voorzitter van de Kunstkring Prins Alexander (vereniging samenwerking van 85 lokale kunstenaars), voorzitter van Stichting De Witte Bollen (beheer van kunst in de buitenruimte van Rotterdam-Prins Alexander), voorzitter van Stichting Art Imaginaire (kunstverzameling), voorzitter ballotage commissie KPA. Verder is hij auteur van het boek Kunst in Ommoord (4e herziene druk – 2018) en is hij actief in diverse jury’s met betrekking tot kunst/fotografie/creativiteit, zoals Kunst aan de Kade 2019 in Delft.