Wat maakt een bezoek aan Art Eindhoven bijzonder?
Art Eindhoven is een professionele kunstbeurs met honderden kunstwerken van Nederlandse kunstenaars op Strijp S, de culturele hotspot van Eindhoven, in het industriële Klokgebouw. Alle kunstenaars zijn door een vakjury getoetst voordat zij zijn toegelaten voor deelname aan Art Eindhoven. Het niveau van de werken is dan ook hoog. Verder biedt de beurs u een breed spectrum aan kunst, zowel voor wat betreft formaten, technieken als gebruikte materialen: ook sieraden en werken van keramiek en glas zijn te bewonderen en te koop. Daarbij zijn de kunstwerken meestal zeer betaalbaar.

Zijn de kunstenaars aanwezig?
Ja, bij Art Eindhoven zijn alle kunstenaars zelf aanwezig om u hun werken en hun passie, visie en drijfveren toe te lichten.

Kan ik gratis naar Art Eindhoven?
Vrienden van Stichting Kunstweek (www.kunstweek.nl) en leden van de Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (www.NABK.nl) hebben samen met een introducé gratis toegang tot Art Eindhoven.

Krijgen kinderen en scholieren korting?

Ja, kinderen tot 12 jaar hebben, mits ze onder begeleiding zijn van volwassenen, gratis toegang. Scholieren tot 16 jaar hebben, mits onder begeleiding van leerkrachten (maximaal 6 scholieren per leerkracht), ook gratis toegang.

Wat is Art Eindhoven meer dan een expositie van veel mooie kunst?

Op Art Eindhoven kunt u kennis maken met de makers van de kunst, u kunt de kunst kopen (vaak tegen zeer vriendelijke prijzen), u kunt een lekker drankje drinken of iets nuttigen en u kunt genieten van het industriële Klokgebouw en de culturele hotspot van Eindhoven, Strjip S.

Kan ik met eigen vervoer komen of is het beter om met het openbaar vervoer te komen?
Voor het antwoord verwijzen we u naar deze pagina: locatie.

Kan ik op Art Eindhoven kunst kopen?
Ja, dat kan. Alle geëxposeerde werken zijn rechtstreeks van de kunstenaars te koop. U betaalt geen commissies of opslag. De prijs die u met de kunstenaar overeenkomt, is de volledige prijs.

Kan ik pinnen?
Ja dat kan, of bij de kunstenaar zelf of bij de organisatie.

Wat zijn de openingstijden van Art Eindhoven?
De beurs is op beide dagen open van 11.00 tot 17.30 uur.